Lovaskultúra Szakcsoport
1123 Budapest, Alkotás u. 44.
TF Barakk épület 33.
Telefon: +36 1 487 9200 /61161
Mobil: +36 70 378 6844
E-mail: lovaskultura@tf.hu
Felvételi
Tájékoztató 2017
Életképek
Látogass meg bennünket

Hallgatók > NEPTUN
Belépés a Testnevelési Egyetem NEPTUN rendszerébe:NEPTUN
Más néven elektronikus index, amely tartalmazza a hallgató adatait, képzésének paramétereit, indexsorát és eredményeit.
Segítségével a hallgató a világ bármely pontjáról az interneten intézheti tanulmányi ügyeit.

A NEPTUN hallgatói felülete, azon belül az "Üzenetek" rovat a legfontosabb kommunikációs csatorna a TF és a hallgatók között.
Az itt küldött elektronikus üzenetek hivatalos tértivevényes levélnek felelnek meg! Kérjük, rendszeresen kövessék figyelemmel üzeneteiket!

Segédlet a NEPTUN használatához

Beiratkozás
Tárgyfelvétel
Tandíj befizetés
Vizsgajelentkezés
Szakdolgozat és záróvizsga

Központi segédlet itt letölthető: Hallgatói Felhasználói Segédlet

Beiratkozás folyamata

A beiratkozás (regisztráció) az 'Ügyintézés' menüponton keresztül végezhető el. Itt lehet a következő félévre regisztrálni, a "Beiratkozás/Bejelentkezés" elnevezésű linkre kattintva. Majd a "Regisztrációs kérelmek" felületen megjelenő képzés sorában a "Lehetőségek" feliratra kattintva megnyílik egy ablak, melyben szükséges nyilatkoznia arról, hogy "Aktív" vagy "Passzív" státusszal szeretne regisztrálni. A megfelelő kiválasztása után a "Nyilatkozom" gombot kell megnyomnia!
(A regisztráció csak akkor lehetséges, ha az 'Információ' menüpontban az "Időszakok" link alatt található Beiratkozási időszak!)

FIGYELEM! Passzív státusszal beiratkozni legfeljebb 2 szemeszter időtartamára lehetséges!

Az Ön képzésének adatait a „Tanulmányok” menüpontban tekintheti meg a megfelelő linket kiválasztva.

Diákigazolvány igénylése

Miután aktív státusszal beiratkozott képzésünkre, lehetősége van diákigazolványt igényelni a NEPTUN rendszeren keresztül. Ehhez szüksége lesz az ún. NEK számra, melyet az illetékes okmányirodában személyesen lehet igényelni a Nemzeti Egységes Kártyarendszerhez történő csatlakozással. A személyre szóló NEK számmal a NEPTUN rendszerben az „Ügyintézés” menüpontban tudja intézni a továbbiakat. A „Diákigazolvány igénylés” linket kiválasztva a megjelenő felület tetején az „Új felvétel” gombra kattintva előugrik egy ablak. Itt kell megadni a NEK számot és értelemszerűen kitölteni a sorokat. A „Mentés” gombra kattintva fejezzük be a folyamatot. Ezután a NEPTUN rendszer automatikusan kiírja a diákigazolvány-igénylés díját a fizetési felületre, melyet a Tandíj befizetés segédletnél leírtak alapján tud befizetni. Amint a diákigazolvány-igénylés befizetési tételének státusza teljesítetté válik, a rendszer elküldi az igénylőlapot az illetékes hivatalnak, a kész igazolványt néhány héten belül a megadott címre postai úton kiküldik.
(vissza)

Tárgyfelvétel folyamata (tárgyjelentkezés és kurzusjelentkezés)

Ehhez a 'Tárgyak' menüpontban kell kiválasztani a 'Tárgyfelvétel' linket.

1. Tárgylista megjelenítése: A megfelelő félév (pl.: 2012/13/1) kiválasztása után a "Tárgytípus"-nál a "Mintatanterv tárgyai" opció választása esetén jelennek meg a kötelező és a kötelezően választható tárgyak. A "Csak a meghirdetett tárgyak" négyzet kipipálásával biztosíthatja azt, hogy a megjelenő tárgylistában csak azok jelenjenek meg, amelyek a kiválasztott félévben meghirdetésre kerülnek. A "Tárgyak listázása" gombra kattintva megjelenik a feltételeknek megfelelően szűrt tantárgylista.
2. Megjelenítési, keresési, sorrendezési lehetőségek a tárgylistában: A lista tetején beállíthatja, hogy egy lapon hány tárgy adatait jelenítse meg a rendszer. Ha a lista csak több lapra fér ki, akkor a lista tetején található oldalszámokkal tud lapozni. A nyomtató ikonra kattintva ki tudja nyomtatni az adott lapot. Ha megtaláltja a keresett tárgyat, akkor a tárgy nevére kattintva egy felugró ablakban megjelennek a kiválasztott tárgy adatai.
3. Tárgy adatok / Felvehető kurzusok fül: Itt láthatja a kiválasztott tárgyhoz az adott félévben meghirdetésre került kurzusokat, és itt veheti fel a tárgyat és annak kurzusát, vagy kurzusait. A kurzuslista jobb oldalán található jelölőnégyzet segítségével tudja kiválasztani, hogy mely kurzusokat szeretné felvenni, majd alul a "Mentés" gombra kattintva tudja felvenni a tárgyat és a kurzust. Ha az egyes kurzusokról szeretne további információhoz jutni (félévi követelmény, oktatás helyszíne, előadók, stb.), akkor a listában kattintson az adott kurzus kódjára, és ekkor egy újabb felugró ablakban megjelennek a kurzus adatai.
4. Tárgy leadása: Ha felvett egy tárgyat, de valamilyen oknál fogva le szeretné adni, akkor azt a 'Tárgyak' menü 'Felvett tárgyak' menüpontjában teheti meg. Ezen az oldalon láthatja azokat a tárgyakat, amelyeket az aktuális jelentkezési időszakban felvett, és itt van lehetősége kurzust változtatni, illetve leadni a tárgyait. Ha valamelyik tárgy sorában a "Tárgy leadása" linkre kattint, akkor a rendszer előbb visszakérdez, hogy tényleg le akarja-e adni az adott tárgyat, és amennyiben erre igennel válaszol, akkor kerül a tárgy leadásra, és ezzel el is tűnik a felvett tárgyak listájából. Természetesen a tárgyjelentkezéssel együtt ekkor a kurzusokra való jelentkezése is törlődik, erről visszajelzést is kap. (Tárgyat leadni előzetes, vagy végleges tárgyfelvételi, ill. kurzusjelentkezési időszakban lehetséges!)
(vissza)

A költségtérítési díj befizetése

Az adott félév költségtérítési díjának befizetését és az ezzel kapcsolatos beállításokat a ’Pénzügyek’ menüpontban lehet elintézni.

1. Megosztási szabály beállítása A megosztási szabály arra vonatkozik, hogy a költségtérítési díjat ki fizeti be, több befizető esetén az adott befizető a féléves tandíj hány százalékát. Ehhez a ’Pénzügyek’ menüpontban a ’Beállítások’ linket kell kiválasztani. A megosztási szabály beállítása előtt meg kell adni a befizetők adatait, magánszemély esetén a ’Partnerek’, cég vagy vállalkozás esetén a ’Szervezetek’ fülön. Mindkét esetben az „Új partner felvitele” illetve az „Új saját szervezet” linkre kattintva lehet a befizető adatait megadni. Ezután a ’Megosztás’ fülre kattintva ki kell választani az aktuális félévet (pl.: 2012/13/1), utána az „Új felvétel” linkre kattintva értelemszerűen kitölteni az űrlapot, majd a „Mentés” gombbal rögzíteni.
Számla igényt és adóigazolás kérelmet is a megosztási szabályoknál kell rögzíteni a jelölőnégyzet kipipálásával!

2. Befizetés A „Pénzügyek” menüpont „Befizetés” linkjére lépve tekintheti meg a teljesített és a befizetendő (aktív) tételeinek listáját. Itt van továbbá lehetősége pénzügyi kötelezettségeinek teljesítésére is. Az aktuális tételeinek listázáshoz a „Szűrések” fülön lévő „Félév” gördítő menü segítségével válassza ki az aktuális félévét. Egy-egy tétel részletes adatainak megtekintéséhez kattintson az adott tétel sorában található „+”, majd itt a „Bővebb” feliratra.

Befizető megadása és számla igény rögzítése
Abban az esetben, ha Ön az egyedüli befizető, és nem akar számlaigényléssel élni, akkor ezt a pontot hagyja figyelmen kívül! Amennyiben önmaga helyett mást szeretne megjelölni a tétel befizetőjeként, vagy átutalásos számlát kér, úgy kattintson a „+” gombra, majd itt a „Befizető” feliratra. A megjelenő „Befizető hozzárendelése” ablakban adhatja meg annak a partner személynek, vagy szervezetnek a nevét, akit vállalja a kiválasztott kiírt tétel teljesítését, és előzőleg a Megosztási szabályoknál beállításra került. Első lépésben határozza meg a befizető típusát, ami lehet szervezet, vagy partner (=magánszemély). Ezután a „Befizető” rovat mellett található összerendelő gombra kattintva a megjelenő ablakban keresési feltételekkel, több paraméter alapján lehet szervezetet vagy partnert választani. A befizető kiválasztásához kattintson a „Kiválaszt” linkre. A rendszer a két adat meghatározása után a többi rovatot automatikusan kitölti. Ha a „Befizető típusa” szervezet, akkor a „Cím” kötelező mezőként szerepel. A program nem engedi elmenteni az adatokat, ha a kiválasztott szervezethez nem adtak meg címet. (Abban az esetben, ha megjelenő partnerek listájában nem találja a keresett tételt, lépjen a „Pénzügyek”/ „Beállítások” menüpont „Partnerek” vagy „Szervezetek” fülre és az ott leírtaknak megfelelően vegye fel az új befizetőt, majd ismételje meg a befizető hozzárendelésének műveletét.)
Az adatok megadása után pipálja be az „Átutalásos számlát kérek” jelölőnégyzetet, ha szeretne az adott befizető számára átutalásos számlát igényelni. A felvitt adatokat a „Mentés” gombra kattintva rögzítse. A „Vissza” gomb segítségével pedig azonnal visszatérhet az előző felületre.

Részletfizetés beállítása A hallgatónak lehetősége van a féléves tandíját két részletre megosztva befizetni. A féléves tandíj sorában a "+" gomb megnyomása után a "Megosztás" linkre kattintva állítható be.

Tétel befizetése Neptunon keresztül A szükséges beállítások után pipálja be a teljesítendő tétel mellett található „Befizet” jelölőnégyzetet, majd kattintson a „Tovább” gombra. (Kiírt tétel teljesítésekor figyelmeztet a program az előző pontban tárgyaltakról. Ha a „Mégsem” gombra kattint, akkor tehát még módja van ezek pótlására.) Amennyiben a megadott adatokkal minden rendben van, akkor kattintson az „OK” gombra. Ezután válassza ki a befizetés módját („2. Befizetés típusa”). A befizetési mód meghatározás után a „Befizet” gombra kattintva tudja az adott műveletet végrehajtani.
Intézményi beállítástól függően a következő módokon tud egy kiírt tételt teljesíteni:
    - Neptunon keresztül bankkártyás fizetés: A bankkártyás fizetést választva az OTP Bank oldala jelenik meg, ahol a bankkártya adatainak megadásával az interneten keresztül tudja a kiírt tételeket teljesíteni.
    - Csekkes fizetés: Ha a csekkes befizetést választja, akkor csekket minden esetben a Tanulmányi Előadójától kérjen! A Neptunon a megjelenő „Csekk berögzítés” oldalon rögzíthetjük a befizetett csekk paramétereit. A szükséges adatok megadása után a „Csekk berögzítése” gombbal tudja az adott tranzakciót végrehajtani. A csekkes berögzítés előnye, hogy sürgős befizetések esetén nem kell megvárnia az adott esetben több napig is eltartó adminisztratív folyamatokat.

A „3. Befizetés” műveletének végrehajtása után a „Befizet” jelölőnégyzet eltűnik az adott tétel mellől.
(vissza)

Vizsgajelentkezés

Ehhez a „Vizsgák” menüpont „Vizsgajelentkezés” linkét kell kiválasztani.

A megjelenő felületen az aktuális félév (pl.: 2012/13/1) és az „Összes tárgy” kiválasztása után a „Vizsgák listázása” gomb megnyomásával előtűnnek a meghirdetett vizsgák a hozzájuk tartozó időpontokkal és egyéb tudnivalókkal. Egy tárgyból több sor is megjelenhet, ha több vizsgaidőpontot írt ki a tantárgy oktatója. A kiválasztott vizsgaidőpont sorában a „+” gombra kattintva a „Felvétel” gombbal lehet az adott vizsgát felvenni. Az ugyanitt látható a „Vizsga adatok” linkre kattintva megjelenik a vizsgával kapcsolatos információs ablak, ahol a vizsga helyszíne és más hasznos információk tekinthetők meg.

Figyelem! Más vizsgaidőpontra átjelentkezni csak az eredetileg felvett időpont leadása után lehet!

Vizsgaidőpont leadása a „Vizsgák” menüpont „Felvett vizsgák” linkjén a fentiekhez hasonlóan elintézhető.

Jegyek megtekintése A „Tanulmányok” menüpont „Leckekönyv” linkjére kattintva megjeleníthetők az elektronikus index adatai. Az aktuális félév kiválasztása után a „Listázás” gombra kattintva láthatóvá válik a féléves tantárgylista, ahol a tantárgyhoz tartozó bejegyzések (aláírás és jegy) megtekinthetők.
A sorok legvégén látható zöld pipa a teljesített tantárgyakat, míg a piros X a még nem teljesített tantárgyakat jelöli.
(vissza)

Szakdolgozat és záróvizsga információk

Szakdolgozat
A „Tanulmányok” menüpontban elérhető a „Hallgató szakdolgozatai” link. Erre kattintva láthatóvá válik a benyújtott szakdolgozat témaköre és címe. A szakdolgozat részletes adatait a sor végén lévő „+” gomb „Bővebben” linkjére kattintva tudja megtekinteni. A bírálat és a szakdolgozat védésén megválaszolandó kérdések a felugró ablak alsó részében, a bíráló neve melletti „+” gombnál a „Bővebben” linkre kattintva találhatók meg. Ez alapján fel lehet készülni a szakdolgozat védésére.

Záróvizsga
A papír alapú záróvizsga jelentkezés megszűnt, hivatalosan Neptunon keresztül kell jelentkezni záróvizsgára. Ezt a kérvénykezelő modulban, az „Ügyintézés” menüpont linkjén lehet megtenni a záróvizsga-jelentezési időszakban.

Figyelem! Abban az esetben, ha a hallgató nem felel meg a vizsgajelentkezési feltétel(ek)nek, akkor nem történik meg a jelentkezés a záróvizsgára. A visszajelző üzenet szövege ilyen esetben ez: "A vizsgajelentkezési feltétel nem teljesült".
(vissza)
© 2014 TE Lovaskultúra Szakcsoport,Minden jog fenntartva!